Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار سینمایی خبرگزاری فارس، گفتگوی ویژه خبری شبکه خبر با حضور محمدتقی فهیم منتقد سینما و مستند ساز، محمود گبرلو نویسنده و منتقدسینما و کیوان امجدیان نویسنده، منتقد و کارشناس فرهنگی به موضوع «سینمای ایران در جشنواره‌های خارجی» اختصاص یافت.

فهیم در مورد به کار بردن عبارت «سیاسی‌کاری مطلق» در شبکه‌های اجتماعی در اشاره به این دوره از جشنواره کن گفت: خیلی ساده انگارانه است که بگوییم یک جشنواره نباید سیاسی باشد اما برای من به عنوان یک منتقد در درجه اول، خود فیلم مهم است می گوییم فستیوال کن نمی‌گوییم فستیوال سیاسی کن، می‌گوییم جشنواره فیلم فجر نمی‌گوییم جشنواره سیاسی فیلم فجر، پس بنابراین برای من اول خود فیلم مهم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه بخشی از صحبت‌های فهیم در خصوص جایگاه جشنواره فیلم کن و اینکه به اشتباه برای برخی اهمیت این رویداد سینمایی سیاست‌زده نمود یافته را با هم مرور می‌کنیم:

محمدتقی فهیم: آقای مدقق من منتقدم، و یک پلان فیلم به من می‌گوید که این کار چیست؟ من دنبال پیام فیلم نیستم! پیام فیلم که روشن است. شما پوستر فیلم را ببینید. یک نکته دیگر اینکه اگر من  را اینجا آورده‌اید باید به من وقت بدهید تا حرفهایم را بزنم وگرنه دفعه دیگر من را دعوت نکنید. این را می‌گویم که پنج نهاد با قدرت پولی از ۹۰ هزار یورو تا  ۴۰۰ هزار یورو پول گذاشته‌اند و این فیلم را ساخته‌اند. لابی هم کرده‌اند. فیلم هم فیلم نیست. این یک پیام تلگرافی درباره توهین به آدم‌ها است.فقط اسمش را فیلم نگذارند برای هر کاری که می‌خواهند بکنند! 

نکته دیگری که به عنوان جمع‌بندی عرض می‌کنم، صحبتی که دوستمان آقای گبرلو گفت: اینکه چهل سال است ریل‌گذاران سینما این را گفته‌اند که «ما اگر بخواهیم موفق شویم باید از جشنواره کن عبور کنیم»! آقا، کن چه کشکی‌ست؟ مخاطب جهانی!  خود مردم دنیا هیچ کسی فیلم‌های جشنواره کن را تماشا نمی‌کند.

کدام فیلم کن در اروپا نمایش داده می‌شود؟ خود فرانسه فیلم‌های کن را نمی‌فرستد به اسکار! سال گذشته فیلم «بی‌نوایان» را به عنوان نماینده کشورش به اسکار فرستاد. ازاینرو مخاطبین جهانی مهم هستند نه جشنواره کن! ما باید فیلمی بسازیم که مخاطب جهانی ببیند نه اینکه در کن حضور یابد. آیا مسیر موفقیت فیلم‌ها از کن می‌گذرد؟

جشنواره کن اصلا فرصتی برای یک فیلم محسوب نمی‌شود. ما باید فیلم را اول برای مردم بسازیم. کن چه کشکی‌ست؟
 

 

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: عنکبوت مقدس عنکبوت مقدس جشنواره کن اسکار سیاسی کاری محمدتقی فهیم گبرلو جشنواره کن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۳۷۲۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک جایزه دیگر برای مل بروکس/ پیبادی تجلیل می‌کند

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ورایتی، جوایز پیبادی از مل بروکس، بازیگر، کمدین، نویسنده و کارگردان با اهدای جایزه یک عمر دستاورد شغلی تجلیل می‌کند. در همین حال کویینتا برانسون، نویسنده، تهیه‌کننده، بازیگر و کمدین سریال «ابوت ابتدایی» جایزه «پیشگام» این سازمان را دریافت خواهد کرد.

بروکس و برانسون هر ۲ با مجموع آرای هیات مدیره این جوایز انتخاب شدند تا در هشتاد و چهارمین مراسم سالانه جوایز پیبادی در ۹ ژوئن در لس آنجلس از آن‌ها تجلیل شود.

برگزارکنندگان این جایزه در حالی که از مل بروکس به عنوان یکی از محبوب‌ترین کمدین‌های تمام دوران یاد کردند، افزودند: وی به معنای واقعی کلمه استانداردهای کمدی تلویزیونی را از همان روزهای ابتدایی آن تعیین کرد. در دنیای تلویزیون، فیلم، تئاتر و ضبط، آقای بروکس در لیگ خودش بازی می‌کند و از همه سر است.

مدیر اجرایی پیبادی همچنین از کویینتا برانسون به عنوان یک نیروی خلاق و باطراوت در کمدی تلویزیونی یاد کرد و افزود: پیبادی مفتخر است که از این ۲ هنرمند برای استفاده‌شان از کمدی برای گفتن داستان‌هایی که زندگی بسیاری را غنی‌تر می‌کند، تجلیل می‌کند.

بروکس یکی از تاثیرگذارترین چهره‌ها در تاریخ تلویزیون کمدی آمریکاست و همواره از کمدی به عنوان نوعی مقاومت، استفاده کرده است. او در طول دوران کاری برجسته‌اش، ۲ جایزه اسکار، ۴ جایزه امی، ۳ جایزه تونی و ۳ جایزه گرمی دریافت کرده است.

مل بروکس ۹۷ ساله برای کارگردانی و نویسندگی فیلم‌هایی چون «تهیه کنندگان» در سال ۱۹۶۸ که برنده اسکار فیلمنامه غیراقتباسی شد، «دوازده صندلی»، «زین‌های شعله ور»، «فرانکنشتاین جوان»، «فیلم صامت»، «اضطراب بالا»، «تاریخ جهان قسمت اول» شناخته می شود. «بودن یا نبودن»، «توپ‌های فضایی»، «بوی گند زندگی»، «رابین هود: مردانی با جوراب شلواری»، «سکوت ژامبون‌ها» و «دراکولا: مرده و دوست داران آن» از دیگر فیلم های وی هستند که وی در بیشترشان به عنوان بازیگر هم حضور داشت.

او جایزه دستاورد یک عمر موسسه ملی فیلم، مرکز کندی و اسکار افتخاری و نیز مدال ملی هنر را دریافت کرده که بالاترین جایزه‌ای است که دولت آمریکا به هنرمندان اهدا می‌کند.

جایزه پیبادی هر سال برای دستاورد برجسته و خدمات عمومی شایسته شبکه‌های رادیویی و تلویزیونی، شرکت‌ها و رسانه‌های اینترنتی و اشخاص مستقل، اهدا می‌شود.

هشتاد و چهارمین دوره جوایز سالانه پیبادی اسامی برندگان خود را ۹ مه اعلام خواهد کرد.

کد خبر 6096929

دیگر خبرها

  • برنارد هیل کاپیتان «تایتانیک» از دنیا رفت
  • جشن امضای «احتضار» برگزار می‌شود
  • سینما به روایت سینما/ دیوار میان پایتخت و شهرستان با «آپاراتچی» فروریخت
  • فیلمی که دیوار میان پایتخت و شهرستان را از بین برد
  • یک جایزه دیگر برای مل بروکس/ پیبادی تجلیل می‌کند
  • رونمایی و جشن امضای کتاب عکس «احتضار»
  • پاسخ مرتضی‌علیزاده به منتقد «هفت»: سینما بر همه‌چیز مقدم است
  • فیلم کوتاه «چوپان» در جشنواره شورت شورتز ژاپن/ رونمایی از پوستر فیلم
  • حضور فیلم کوتاه «چوپان» در جشنواره ژاپنی
  • چرا رتیل‌ها مودار هستند؟